MÄKLARCOMPAGNIET

Oberoende. Opartisk. Objektiv.

Våra Tjänster

Detta är tjänsterna vi erbjuder Dig.

Fastighetsförmedling

Vi förmedlar hus, gårdar, fritidshus, ägarlägenheter, bostadsrätter, samt tomter. Då vi fått förtroendet att sälja en bostad via ett s.k. uppdragsavtal, marknadsför vi bostaden för att finna en köpare och sammanföra denna med säljaren så att ett bindande avtal kan komma till stånd.

Marknadsföring sker normalt på vår hemsida, i vårt skyltfönster, på Hemnet och Blocket Bostad. Vi lägger stor vikt vid presentationen av Din bostad, både i objektsbeskrivningen och på vår hemsida. Att titta och fundera kring en ny bostad ska få ta tid. Därför tror vi på enskilda, välplanerade visningar för att ge köparen mer av Din bostad.

Under resans gång lyssnar vi på både säljare och köpare för att kunna finnas där med råd och upplysningar som är av vikt i Ert livs affär. När vi hittat en köpare säkerställer vi att båda parter är införstådda med allt det ”finstilta” och att det ”finstilta” speglar den gemensamma partsviljan innan kontraktet undertecknas.

Skrivuppdrag

Vi kan som registrerade fastighetsmäklare medverka vid överlåtelser av bostäder då det inte finns något förmedlingsavtal i de fall köpare & säljare själva fått kontakt med varandra. Vi tecknar då ett uppdragsavtal och ser till så att upprätta alla juridiska handlingar och vi har samma kontrollplikt som i ett förmedlingsuppdrag.

Kontrollplikten innebär bland annat att kontrollera eventuella inteckningar, servitut och andra rättigheter som belastar en fastighet samt om den har del i en eller flera gemensamhetsanläggningar. Om överlåtelsen gäller en bostadsrätt skall mäklaren kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten och om den är pantsatt.

Vid kontraktsskrivningen skall mäklaren vara uppmärksam på frågor som behöver lösas, exempelvis en parts förutsättningar för överlåtelsen, villkor för köpet, betydelsen av deposition och liknande. Mäklaren skall även uppnå kundkännedom om uppdragsgivaren innan skrivuppdraget ingås.

Värdering

Det finns olika tillfällen då en värdering av bostaden kan vara aktuell. Det kan exempelvis vara då Du funderar på att byta bostad och skall sälja den nuvarande eller om Du skall skriva om lånen på bostaden. Det kan även vara så att Du inte tänker sälja just nu men har börjat fundera i de banorna. Då kan det ändå vara aktuell med en värdering.

Vi kommer gärna hem till Dig och tittar på Din bostad. Vi kan ge Dig tips och råd om förändringar som kan underlätta en kommande försäljning och ibland även öka värdet. Behöver Du renovera eller ändra något innan det är dags med försäljning så finns det då tid för detta. Eller så är de förändringar Du gått och funderat på inte alls nödvändiga.

Under tiden förbereder vi en försäljning av Din bostad. När Du är redo att sälja ligger vi steget före i säljprocessen och kan marknadsföra Din bostad omgående.

Sökuppdrag/Hitta Bostad

Om Du letar bostad i mellersta & sydöstra Skåne med omnejd kan vi hjälpa Dig! Vi kan för Din räkning gå på visningar och sammanställa de olika bostäderna och lämna ett antal förslag till Dig. Vi bokar in visning för Dig på samtliga föreslagna objekt och försöker hitta en dag som passar både Dig och säljarna.

På så sätt har vi gjort en första gallring utifrån Dina önskemål om bostad och Du behöver bara komma och titta. Perfekt för Dig som letar boende permanent eller till fritidsändamål och som kanske bor långväga ifrån.

Ibland kan det även vara så att någon börjat fundera på att sälja sin bostad, men ännu inte tagit steget. När vi får ett sökuppdrag annonserar vi Dina önskemål om bostad på vår hemsida och i vårt skyltfönster. På så sätt kan en bostad som matchar Dina önskemål faktiskt komma ut på marknaden och kanske bli just Din.

REDO ATT FLYTTA?

Mer än 3.700 flyttningar sker varje dag i Sverige.

Kontakta Oss om Du är En av Dem!

Kontakta Oss

v

Annette Rydberg » 0702-16 24 39 «

v

Helena Pradon » 0733-16 16 35 «

Vår Huvudsakliga Annonsering

Vår annonsering exponeras och marknadsförs på nedan webbsidor:

Hemnet är Sveriges överlägset största bostadssajt med 2,8 miljoner unika besökare varje vecka via mobilen, plattan eller datorn. Med en annons på Hemnet nås fler potentiella köpare än någon annanstans. Över 200.000 bostadsaffärer görs på Hemnet varje år.

Blocket Bostad är en bred marknadsplats för alla typer av bostäder med ca 800.000 unika besökare i veckan. Blocket Bostads mål är att bli Sveriges största marknadsplats för bostäder oavsett kategori och Mäklarcompagniets annonser syns även här.

HittaHem.se är en digital bostadstjänst för köpare och säljare av bostäder. På hittahem.se hämtas och sammanställs alla de objekt en fastighetsmäklare har till salu på sina hemsidor med uppgifter om objekt, pris, fakta samt positionering och vi finns givetvis med här.

Booli.se är en digital söktjänst för bostäder med över 300.000 unika besökare i veckan. På booli.se finns alla bostäder samlade under ett och samma tak. Tjänsten är oberoende och jobbar med registrerade och auktoriserade fastighetsmäklare i hela Sverige.

Sociala Medier

Mäklarcompagniet når dessutom ut till många fler genom våra profilsidor på Facebook & Instagram som uppdateras löpande.