*** SÅLD *** Husdrömmar Italien

Casa 1500-tal | Oria | Puglia | Apulien | Södra Italien 

Pris:

€ 39 000

Del av ett historiskt hus från 1500-talet

Sovrum: 2

Badrum: 0, möjligt att bygga kök, dusch och wc

Boyta: 60 m²

Trädgård: 30 m², här finns även takterrass

Litet hus med takträdgård och terrass i gamla stan

Hus med historiska värden som mönstrade originalgolv och välvda tak med 4,50 meter i höjd.

Centralt läge i gamla stan med gångavstånd till många bra restauranger, barer och butiker. 

Antal rum:  2 rum, möjligt att skapa ett extra rum

Boyta: 60 kvm

Terrass: Ja på taket

Trädgård: 30 kvm, muromgärdad på taknivå

Utsikt: över staden från takterrass

Värme/kyla: Ja

Renoveringsbehov: Bygga köksdel i ena rummet samt dusch och wc 

Skick: Välhållet, möjligt att bygga kök, dusch och wc.

Fördelar: Hus med historiska värden som mönstrade originalgolv och välvda tak med 4,50 meter i höjd.

Del av ett historiskt hus från 1500-talet i närheten av katedralen i Orias gamla stadskärna.

Huset tillhörde under 15oo-talet familjen Castiglione. Donato Castiglione, född 1530 eller 1540 i Oria, var fysiker, humanist och filosof. Under 1800-talet tillhörde huset Monaco, en annan inflytelserik familj i Oria. Huset är renoverat men denna del har bevarats med originaldetaljer. El och klimatanläggning finns. 

Entrén till det avdelade hus är via takträdgården genom en insynsskyddad grind från en lugn trappgränd. Det första som möter är den lilla trädgård med en stenlagd yta på ungefär 30 kvm. Här finns planteringar av växter som tål hetta som palm och olika sorters kaktus. En liten skrubb i anslutning till takträdgården kan göras om till duschrum.

Några trappsteg upp ligger en takterrass i två nivåer med vid utsikt över staden mot horisonten vid Joniska havet. Några trappsteg ned från trädgården och takterrassen finns ett rum som kan återskapas med ett nytt tak. Möjlighet finns att göra en pergola på takterrassen.

En trappa ned, på samma nivå som den större delen av huset där säljaren bor, finns två bostadsrum om 60 kvm med en liten trappa emellan. Det finns fungerande öppen spis i båda rummen. 

Läge: Oria ligger nära den gamla romarvägen Via Appia mellan hamnstäderna Brindisi vid Adriatiska havet och Taranto vid Joniska havet. Provinsen heter Brindisi och regionen heter Puglia (Apulien på svenska). Ca 20-30 min med bil havet.

Kommunikationer: Brindisi-Papola Casales flygplats (Aeroporto del Salento), tågstation i Oria (Brindisi – Taranto) samt buss.

Bild Galleri

Monica Strandell

Engagemang i Italien

Ett nästan livslångt bejakande av de goda sidorna av Italien har resulterat i tre helt olika restaureringsprojekt i landet. Ett 200-årigt byhus i en medeltida bergsby i Abruzzo och ett litet vitputsat hus i en oliv- och citruslund i grekisk byggtradition i Basilicata har på senare tid fått sällskap av en klassisk stadsvåning med höga stjärnvalv i de historiska kvarteren i den 3000-åriga staden Oria i Apulia.

Egen nättidning

I den egna nättidningen Casa Hera Magasin berättar Monica om allt från att drömma, söka, köpa, renovera hus och navigera i den italienska byråkratin till mötet med grannar, ortsbor och krögare och hur det går till att producera sin egen naturella olivolja. Prenumerera här.

Gårdsbutik på Österlen

Monica bor och arbetar med sin man Göran Almé på en fyrlängad gård på Österlen i Skåne där ett växthus på ladans baksida är ramen för den nya gårdsbutiken Casa Hera Österlen. Casa Heras egen olivolja samt keramik i brukstradition från Apulia och delikatesser från Basilicata och Abruzzo finns i butiken.

Är du intresserad av boende i södra Italien?

Ring oss för mer information

+46 (0) 703 – 34 44 50 (Monica Strandell)

Skicka ett Meddelande

Kontakta Oss

Casa Hera | Italienska hus

Adress

Västergårdavägen 15, Östra Tommarp | Österlen

Instagram: @monicastrandell | @casahera

Facebook: @monicastrandell

Telefon

+46 (0) 703 – 34 44 50

Email

monica@casahera.se